پنجشنبه / ۴ تیر / ۱۴۰۵
×
سواستفاده کلاهبرداران از اختلالات بانکی
هشدار معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان:

سواستفاده کلاهبرداران از اختلالات بانکی

گزارش نیویورک تایمز از تغییر رویکرد بخشی از جریان راست آمریکا نسبت به ایران؛

«مردم وحشتناک» یا «افراد باهوش»؛ مقاومت ایران، معادله جمهوری‌خواهان را تغییر داد

ندای زاگرس – تهران- «هرچند هنوز بسیاری از جمهوری‌خواهان مواضع سخت‌گیرانه خود علیه ایران را حفظ کرده‌اند اما روندی جدید در بخشی از جناح راست آمریکا شکل گرفته که ایران را کشوری عملگرا می‌داند که واشنگتن ناگزیر از تعامل و همزیستی با آن است.»

«مردم وحشتناک» یا «افراد باهوش»؛ مقاومت ایران، معادله جمهوری‌خواهان را تغییر داد

به گزارش سیاست خارجی ایرنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که در حالی که طی دهه‌های گذشته دشمنی با ایران یکی از پایه‌های اصلی سیاست خارجی جمهوری‌خواهان آمریکا بود، اکنون نشانه‌هایی از تغییر نگرش در میان بخشی از جریان راست آمریکا نسبت به ایران مشاهده می‌شود؛ تغییری که با مواضع دونالد ترامپ و برخی چهره‌های برجسته جمهوری‌خواه شتاب گرفته است.

بر اساس این گزارش، دولت ترامپ همزمان با تلاش برای پیشبرد توافق اولیه صلح با ایران، تصویری متفاوت از جمهوری اسلامی ایران ارائه کرده است. ترامپ هفته گذشته رهبران ایران را «افرادی قوی و باهوش» توصیف کرد؛ سخنانی که در تضاد آشکار با ادبیات سنتی جمهوری‌خواهان درباره ایران قرار دارد.

نیویورک تایمز می‌نویسد: این تغییر فقط محدود به شخص ترامپ نیست. «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا به یکی از مهم‌ترین حامیان این رویکرد تبدیل شده و شماری از محافظه‌کاران آمریکایی نیز با تأکید بر پرهیز از مداخله نظامی، از این نگاه جدید حمایت می‌کنند.

به نوشته این روزنامه، هرچند هنوز بسیاری از جمهوری‌خواهان مواضع سخت‌گیرانه خود علیه ایران را حفظ کرده‌اند اما روندی جدید در بخشی از جناح راست آمریکا شکل گرفته که ایران را کشوری عملگرا می‌داند که واشنگتن ناگزیر از تعامل و همزیستی با آن است.

این گزارش یکی از عوامل این تغییر را تحولات نسلی در حزب جمهوری‌خواه عنوان می‌کند. نسل جوان‌تر جمهوری‌خواهان که تجربه جنگ‌های طولانی آمریکا در عراق و افغانستان را در کارنامه سیاسی خود دارد، نسبت به مداخله‌های خارجی بدبین‌تر است و حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل را نیز کمتر از نسل‌های پیشین می‌پذیرد.

«کرت میلز» مدیر نشریه محافظه‌کار «امریکن کانسروتیو» در این باره می‌گوید: «ایران از خود دفاع کرد و این موضوع باعث شده آمریکا تمایل کمتری برای تلاش در جهت تضعیف این کشور داشته باشد.» وی همچنین تأکید کرد که مخالفت با جنگ علیه ایران در میان جریان راست آمریکا دیگر موضوعی حاشیه‌ای یا تابو محسوب نمی‌شود.

«استیو بنن» مشاور سابق ترامپ نیز رئیس‌جمهور آمریکا را فردی معامله‌گر و عملگرا توصیف کرده و گفته است که ترامپ دریافته شکست دادن ایران آسان نیست. وی با اشاره به پیشینه تاریخی ایران گفت که ایرانیان در برابر فشارهای خارجی مقاومت می‌کنند و به سادگی تسلیم نمی‌شوند.

در همین حال، برخی چهره‌های جمهوری‌خواه همچنان مواضع تند خود علیه ایران را حفظ کرده‌اند. «تد کروز» سناتور جمهوری‌خواه ایالت تگزاس از منتقدان رویکرد جدید دولت ترامپ است و معتقد است هرگونه امتیازدهی به ایران اشتباه خواهد بود.

با این وجود، حتی در میان سناتورهای جمهوری‌خواه نیز نشانه‌هایی از تغییر لحن دیده می‌شود. «راجر مارشال» سناتور ایالت کانزاس که پیش‌تر مذاکره با ایران را تقریبا غیرممکن توصیف کرده بود، اخیرا تأکید کرده است که آمریکا باید از ورود به جنگ‌های بی‌پایان پرهیز کند و مسیر دیپلماسی را در پیش بگیرد.

نتایج نظرسنجی مشترک نیویورک تایمز و مؤسسه سیه‌نا نیز از شکاف نسلی در میان جمهوری‌خواهان حکایت دارد. بر اساس این نظرسنجی، بیش از نیمی از حامیان جمهوری‌خواه زیر ۴۵ سال با جنگ علیه ایران مخالف بوده‌اند و اکثریت آنها معتقدند آمریکا باید توجه کمتری به بحران‌های خارجی داشته باشد.

این گزارش همچنین به نفوذ روزافزون چهره‌هایی مانند «تاکر کارلسون» در میان جمهوری‌خواهان جوان اشاره می‌کند. کارلسون که از مخالفان سرسخت جنگ با ایران به شمار می‌رود، اخیرا در گفت‌وگویی با «تریتا پارسی» تحلیلگر ایرانی‌تبار آمریکایی، تأکید کرده است که ایران پس از جنگ اخیر توانسته جایگاه خود را در منطقه و جهان تقویت کند.

پارسی نیز در این گفت‌وگو اظهار داشت که بخشی از جریان راست آمریکا بیش از آنکه نگران ایران باشد، نسبت به آغاز جنگ از سوی واشنگتن انتقاد دارد. به گفته وی، این تغییر نگرش نشان می‌دهد برداشت سنتی از ایران در میان بخش‌هایی از جامعه و نخبگان سیاسی آمریکا در حال تحول است.

نیویورک تایمز در پایان نتیجه می‌گیرد که اگرچه هنوز برای قضاوت درباره ماندگاری این تغییر زود است اما جنگ اخیر و پیامدهای آن موجب شده بخشی از جمهوری‌خواهان آمریکا در ارزیابی خود از ایران، واقع‌بینانه‌تر و متفاوت‌تر از گذشته عمل کنند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *