پنجشنبه / ۱۷ اردیبهشت / ۱۴۰۵
×

ندای زاگرس – ایلام -مدیرکل حفاظت محیط‌زیست ایلام گفت که منطقه حفاظت‌ شده «کولگ» به‌ سبب موقعیت مرزی و قرارگیری در اقلیم گرم به پشتیبانی بیشتر و تقویت تجهیزات نیاز دارد و همکاری رسانه‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد و طبیعت‌دوستان نقشی موثر در حفاظت از این زیستگاه ملی دارد.

حفاظت پایدار از «کولِگ» ایلام نیازمند نگاه ملی است

علیرضا محمدی در بازدید گروه خبری ایرنا از این منطقه اظهار کرد: کولگ از مهم‌ترین قلمروهای زیست جانوری ایران است که گونه‌هایی چون کل و بز، قوچ و میش، پلنگ ایرانی و دیگر جانداران شاخص و گونه‌های گیاهی مانند بادام وحشی در آن زیست می‌کنند.

وی افزود که زیستگاه کولگ با استقرار پاسگاه محیط‌بانی «تنگ تاریکه» از مناطق کلیدی تنوع زیستی استان است و گشت‌های مستمر و شبانه‌روزی محیط‌بانان برای پیشگیری از تخریب زیستگاه و شکار غیرمجاز در این محدوده انجام می‌شود.

محمدی ادامه داد: برای رفع کمبود آب در ماه‌های گرم و خشک، آبشخورها و مخازن ذخیره‌سازی در مناطق مختلف کولگ ساخته شده و در سال‌های گذشته طرح‌هایی برای تامین علوفه در زمان خشکسالی و مقابله با تهدیدهای زیست‌محیطی نیز اجرا شده است.

وی یادآور شد: در صورت تحقق اعتبار مصوب سفر رئیس‌جمهور برای محیط‌زیست ایلام، چندین طرح توسعه‌ای در حوزه حفاظت از زیستگاه‌های استان اجرا خواهد شد.

زیستگاه کولگ ایلام نیازمند تقویت امکانات و پشتیبانی حفاظتی است

آموزش پایه تغییر رفتار زیست‌محیطی

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست ایلام با تاکید بر اهمیت مقوله آموزش توضیح داد که آموزش‌های زیست‌محیطی باید منجر به تغییر رفتار شود و در این باره تفاهم‌نامه‌هایی میان محیط‌زیست و آموزش‌وپرورش استان امضا شده تا آموزش حفاظت از منابع طبیعی از مقاطع ابتدایی و متوسطه در میان دانش‌آموزان نهادینه شود و ‌همچنین بازدیدهای میدانی دانش‌آموزان از زیستگاه‌ها در دستور کار قرار دارد.

محمدی از همکاری علمی با دانشگاه‌های ایلام، آزاد اسلامی و علمی‌کاربردی خبر داد و افزود: دو خانه فناور محیط‌زیست با مشارکت این دانشگاه‌ها فعال است تا زمینه تبادل دانش و اجرای طرح‌های تحقیقاتی فراهم شود.

وی تاکید کرد: حفاظت پایدار از محیط‌زیست با همراهی مردم، رسانه‌ها، دانشگاهیان و فعالان مدنی محقق خواهد شد و این همکاری زمینه‌ساز استانی سالم و عاری از آلودگی می‌شود.

منطقه حفاظت‌شده کولگ با گستره بیش از ۵۸ هزار هکتار در شهرستان مهران و امتداد مرز ایران و عراق قرار دارد.

۱۴۳ هزار هکتار از گستره یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتاری استان ایلام را مناطق مدیریت شده محیط‌زیست تشکیل داده است.

دینارکوه، کبیرکوه، دره ارغوان، بانکول، مانشت و قلارنگ از دیگر زیستگاه‌های مهم و طبیعی استان ایلام به‌شمار می‌روند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *