یکشنبه / ۲۶ اسفند / ۱۴۰۳
×
«سپاس کارت معلم»، بانک صادرات ایران صادر شد
به منظور قدردانی از فرهنگیان و در بستر نرم‌افزار سپینو

«سپاس کارت معلم»، بانک صادرات ایران صادر شد

تهران- سیدهادی سید افقهی که از او بعنوان کارشناس غرب آسیا نام می برند، گفت: سیدحسن نصرالله در طول سی سال، با مدیریت خلاقانه و جهشی، حزب‌الله را از جایگاه اولیه به اوج قدرت رساند؛ او بر تمامی ارکان این سازمان اشراف داشت و فرمانده و مدیری تمام‌عیار بود.

شهید سیدحسن نصرالله در قامت یک فرمانده و مدیر تمام‌عیار

افقهی در گفت‌وگو با خبرنگار بین الملل ایرنا در خصوص ابعاد شخصیتی سیدحسن نصرالله دبیرکل شهید حزب الله لبنان و تاثیرات وی در تقویت و رشد جبهه مقاومت در لبنان و منطقه؛‌ اظهار کرد: ده ها محور و شاخص می توان از ابعاد و ویژگی‌های شخصیتی ایشان برشمرد که هر یک الگوی و راهگشای مبارزه گروه های مقاومت است.

وی گفت: یکی از ویژگی ها، دیدگاه‌ها و نظام باورهای سیاسی ایشان است. وی هیچ‌گاه نگاه جزیره‌ای و مستقل از جهان اسلام به مسائل نداشت و بویژه در موضوع فلسطین، همواره بر اساس نظام اعتقادی، ارزش‌های ثابت و باورهای سیاسی خود عمل کرد و تا لحظه شهادت بر این اصول پایبند ماند.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: دومین ویژگی، رفتارها و خصوصیات عاطفی ایشان است که همواره مورد توجه دوستان و حتی دشمنان بوده است. یکی از وزرای کابینه لبنان در سال‌های اخیر نقل کرده است که برای صرف شام به دیدار سید حسن نصرالله رفته بود، اما به دلیل اشتیاق فراوان برای شنیدن سخنان و بهره‌گیری از نظرات ایشان، فراموش کرد که مشغول صرف غذاست. سید حسن نصرالله متوجه این موضوع شد و با مهربانی به او یادآور شد که غذایش را بخورد و هم‌زمان به صحبت‌های ایشان گوش دهد، تا مبادا مهمان نیمه‌سیر یا گرسنه از مجلس خارج شود.

فرمانده و مدیری تمام‌عیار
سیدافقهی در ادامه با اشاره به اینکه سومین ویژگی شهید، گستردگی ارتباطات وی بود؛ عنوان کرد: هرچند که با دشمنان رابطه‌ای نداشت، اما از آنان شناخت عمیق داشت ، در حوزه روابط سیاسی، اجتماعی، بین‌المللی و منطقه‌ای، شخصیتی برجسته و دارای نبوغ در تعاملات و همکاری‌ها، چه درون لبنان و حزب‌الله و چه در سطح منطقه‌ای، شناخته می‌شد.

وی ادامه داد: چهارمین و مهم‌ترین ویژگی، توانمندی ایشان در رهبری و فرماندهی سازمانی حزب‌الله بود و به‌دقت این سازمان را مهندسی می‌کرد.

این کارشناس مسائل منطقه بیان داشت: پنجمین ویژگی، سطح بالای فرهنگی ایشان بود. در هر مساله‌ای که ابعاد فرهنگی داشت، ورود می‌کرد و با تسلط کامل به امور، در جهت ارتقای فرهنگ جامعه لبنان، بویژه جامعه حزب‌الله و حامیان آن، تلاش می‌کرد. علاوه بر این، تعامل فرهنگی او با دیگر گروه‌هایی که شیعه نبودند اما با حزب‌الله ارتباط داشتند، بسیار برجسته و قابل‌تقدیر و دیدگاه‌های معرفتی وی مورد توجه همگان بود و در این حوزه نیز تسلط، عمق اندیشه و آگاهی وسیعی داشت.

سیدافقهی با بیان اینکه مساله جهاد و مقابله با دشمن شهید نصرالله نیز از دیگر ویژگی های وی به حساب می آید؛ تصریح کرد: همان‌طور که می‌دانید، رژیم صهیونیستی یک رژیم عادی نیست، بلکه پایگاهی نظامی استکبار جهانی محسوب می‌شود که مورد حمایت ایالات متحده آمریکا، کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) و حتی برخی از مزدوران منطقه‌ای در حوزه خلیج فارس است. این کشورها، چه به‌صورت آشکار و چه پنهان، همواره از رژیم صهیونیستی حمایت کرده و همچنان نیز از آن پشتیبانی می‌کنند.

سیره و مکتب فکری و عملی
وی عنوان داشت: در چنین شرایطی، در بحرانی‌ترین و خطرناک‌ترین موقعیت‌ها، ایشان با قاطعیت اعلام می‌کردند که رژیم صهیونیستی از نظر استحکام مانند تار عنکبوت است و می‌دانیم که خانه عنکبوت چقدر سست و شکننده است. بنابراین، کسی که چنین نگرشی تحقیرآمیز و کوچک‌شمارانه نسبت به این رژیم دارد، مسلماً در میدان نبرد و جهاد نیز با شجاعت و استواری خواهد جنگید. عملکرد وی نیز گواه این امر بود؛ تا آخرین لحظات از حمایت غزه دست نکشید و در مقابله با رژیم صهیونیستی، موفق شد یک‌سوم ارتش و نیروهای مسلح این رژیم را در شمال فلسطین اشغالی زمین‌گیر کند، بدون آنکه ترسی به خود راه دهد. این همان توصیه همیشگی و جاودانه شهید سلیمانی بود که جنگ غزه هم یک فرصت است و هم یک تهدید، و نباید اجازه داد آمریکا و رژیم صهیونیستی، مقاومت را خلع سلاح کنند. در همین راستا، نه‌تنها خود از دشمن هراسی نداشت، بلکه دیگران را نیز به جهاد و استمرار نبرد تشویق می‌کرد.

این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: موضوع دیگر، تبدیل شدن سیره و اندیشه شهید نصرالله به یک مکتب فکری و عملی است. این امر به‌وضوح در میان طرفداران حزب‌الله و حتی فراتر از آن، در میان مردم فلسطین، یمن، عراق، سوریه و ایران قابل مشاهده است. در حقیقت، شهید نصرالله در میدان نبرد، همانند شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی بود و هر دو به شخصیتی فراتر از فرمانده نظامی تبدیل شدند؛ آن‌ها نماد یک روش و شیوه فکری، فرهنگی، اعتقادی، جهادی و الهی شدند.

سیدافقهی افزود: تأثیر سخنرانی‌ها، بیانیه‌ها، مواضع و تفاسیر این بزرگان در نسل های آینده تداوم خواهد داشت ، این تأثیرگذاری بویژه در ایام خاص مانند ماه مبارک رمضان و محرم، که محتوای فکری و اعتقادی عمیقی ارائه می‌شد، کاملاً مشهود است. آن‌ها نسلی را تربیت کردند که آموزه‌هایشان نسل‌به‌نسل منتقل خواهد شد. یکی دیگر از ویژگی‌های برجسته ایشان، توانایی مدیریت بحران بود. جبهه‌های نبرد همواره عرصه‌ای پر از چالش و بحران هستند، اما فراتر از آن، بحران‌های سیاسی، اقتصادی، جنگ روانی و رسانه‌ای نیز وجود دارد که دشمن با برنامه‌ریزی دقیق برای ایجاد اختلال در توازن و مدیریت حزب‌الله از آن‌ها بهره می‌برد. برای مقابله با چنین شرایطی، وجود شخصیتی با صبر، توکل، شجاعت، تیزبینی و هوشمندی لازم است که بتواند بحران‌های سهمگین را مدیریت کند

متعبد و متوکل در همه امور
وی تصریح کرد: نمونه بارز این توانمندی را می‌توان در جنگ ۳۳ روزه مشاهده کرد، زمانی که لبنان در وضعیت بحرانی شدیدی قرار داشت و حتی دولت وقت لبنان، به ریاست فؤاد سنیوره، با خیانت‌های متعدد به حزب‌الله، تلاش کرد آن را تضعیف کند. بااین‌حال، حزب‌الله درگیر مسائل داخلی نشد و بحران را مدیریت کرد. نمونه دیگر، بحران ظهور داعش در سوریه بود که یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های منطقه‌ای محسوب می‌شد و می‌توانست بر عملکرد حزب‌الله تأثیر منفی بگذارد. اما شهید نصرالله توانست این بحران را نیز با درایت مدیریت کند.

این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: از دیگر ویژگی‌های شاخص ایشان، توجه به مستضعفان، خانواده‌های شهدا، یتیمان و نیازمندان بود. این امر نشان‌دهنده ابعاد انسانی و اخلاقی شخصیت وی است.

سیدافقهی در ادامه با اشاره به اینکه آنچه تمام این خصوصیات را در وجود وی ارتقا داد، عشق الهی، شخصیت عرفانی، توکل عمیق و تعبد مطلق به پروردگار بود؛ اظهارکرد: شهید نصرالله به معنای واقعی کلمه فردی متوکل بود و این توکل، از ارادت ویژه‌اش به رهبر معظم انقلاب اسلامی نشأت می‌گرفت. خود او اذعان داشت که در دشوارترین لحظات، به توصیه‌های مقام معظم رهبری پناه می‌برد و این توصیه‌ها چنان قوت قلبی به او می‌بخشید که مشکلات و بحران‌ها در نظرش کوچک جلوه می‌کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عشق و ارادت خالصانه ایشان به اهل‌بیت (ع)، بویژه حضرت فاطمه زهرا (س)، ویژگی بارز دیگری در شخصیت وی بود که به‌عنوان زیربنای سایر خصوصیات برجسته او محسوب می‌شود./ایرنا

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *