کد خبر : 2306
تاریخ انتشار : جمعه 8 تیر 1397 - 20:09

دامنه نظارت بر عملکرد واردکنندگان و تولیدکنندگان تقویت شود

دامنه نظارت بر عملکرد واردکنندگان و تولیدکنندگان تقویت شود

سعید فرخی روز پنجشنبه در نشست ستاد تنظیم بازار استان مرکزی، افزود: فعالیت نظارتی دستگاه های متولی باید از سطح خرده فروشان کالا بر فعالیت های کلان تجارت برای واردکنندگان، تولیدکنندگان و عمده فروشان گسترش یابد چرا که این بخش ها به مراتب نقش بیشتری در قیمت گذاری و یا دسترسی مردم به کالا دارند.

سعید فرخی روز پنجشنبه در نشست ستاد تنظیم بازار استان مرکزی، افزود: فعالیت نظارتی دستگاه های متولی باید از سطح خرده فروشان کالا بر فعالیت های کلان تجارت برای واردکنندگان، تولیدکنندگان و عمده فروشان گسترش یابد چرا که این بخش ها به مراتب نقش بیشتری در قیمت گذاری و یا دسترسی مردم به کالا دارند.
وی ادامه داد: تولیدکنندگانی که برای واردات مواد اولیه از ارز دولتی فزایش قیمت محصول خود نیستند و باید علاوه بر رعایت تعرفه قیمت ها به میزان متناسب کالا در بازار عرضه کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی بیان کرد: انبارها و محل فعالیت عمده فروشان و واردکنندگان کالا باید به صورت مستمر مورد بازرسی قرار بگیرد و با افرادی که قصد احتکار هر نوع کالا را داشته باشند، برخورد قانونی شود.
وی ادامه داد: اتاق اصناف استان نیز وظیفه دارد مشکلات اتحادیه ها و رده های مختلف شغلی را به صورت کارشناسی فهرست بندی کند و با ارائه در نشست ستاد تنظیم بازار برای حل مشکلات اره اندیشی شود.
فرخی توضیح داد: رئیس جمهوری روز گذشته در نشست هیات دولت، نمایی از شرایط اقتصادی کشور را ترسیم کرد که بر اساس راهبردهای مطرح شده باید شرایط سخت و حساس کشور به خصوص در بخش اقتصادی را پذیرفت و گذار از این وضعیت نیازمند همدلی و دوراندیشی است.
وی افزود: مدیران دستگاه های اجرایی باید بدانند که این شرایط را نمی توان به سادگی پشت سر گذاشت و نیاز است که وفاق و همدلی همراه با دوراندیشی و چابکی مدیریتی لحاظ شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی بیان کرد: ایستادگی در برابر فشارهای دشمنان و مدیریت بهینه مشکلات و تحریم ها راه نجات کشور است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این نشست گفت: سامانه نیما یا نظام یکپارچه‌ معاملات ارزی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف تسهیل تامین ارز، ایجاد فضای امن برای خریداران و فروشندگانز و امکان ایجاد فضای رقابتی برای ارز از خرداد ماه جاری راه اندازی شد.
محمدرضا حاجی پور توضیح داد: در این سامانه واردکنندگان کالا و خدمات به عنوان متقاضیان ارز، صادرکنندگان کالا و خدمات به عنوان عرضه کننده ارز، واسطه گران شامل بانک‌ها که منابع را از سمت عرضه کنندگان به متقاضیان هدایت می‌کنند در نقش سیاستگذار ارزی حضور دارند.
وی اظهار داشت: ارائه ارز برای واردات کالاهای استراتژیک از قبیل انواع دارو، مواد اولیه و ماشین آلات و همچنین تامین ارز مسافران با نرخ دولتی محور فعالیت این سامانه است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: هر تولید کننده و یا وارد کننده که برای تامین هزینه های خود از ارز دولتی به نرخ ۴۲ هزار ریال استفاده کند در سامانه نیما ثبت می شود و این وزارتخانه بر عرضه تولیدات این اقشار در بازار نظارت گسترده دارد.
وی اضافه کرد: سامانه ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز به صورت شبانه روزی پاسخگوی شکایت های همشهریان است و در صورت دریافت گزارش در اسرع وقت به تخلف ها رسیدگی می کند.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی نیز گفت: نظارت بیشتر برحلقه تولید و واردات کالا لازمه شرایط کنونی اقتصاد کشور است.
جمشید زند بیان کرد: بسیاری از واردکنندگان کالاهای خود را با دلار ۴۲ هزار ریالی وارد کرده و با دلار ۹۰ هزار ریالی نیز حاضر به فروش نیستند و باید نظارت اصولی بر روند این رفتارهای غیرمتعارف صورت بگیرد.
۶۰ هزار واحد صنفی زیر نظر ۵۰ اتحادیه در استان مرکزی فعالیت اقتصادی دارند./ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.