کد خبر : 3365
تاریخ انتشار : شنبه 20 مرداد 1397 - 19:41

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ایلام:

۳۵ هزار سند دوران جنگ تحمیلی در استان ایلام گردآوری شد

۳۵ هزار سند دوران جنگ تحمیلی در استان ایلام گردآوری شد

سرهنگ محمدرضا شرف بیانی نشست خبری با اصحاب رسانه استان ایلام اظهار داشت: نکته حائز اهمیت در مورد جمع آوری اسناد این است که مدارک و اسناد مرتبط با زمان جنگ پراکنده بوده و در هر اداره یا منزلی در استان ایلام می توان آثار و مدارک مکتوب و غیرمکتوبی از زمان جنگ مشاهده کرد.

سرهنگ محمدرضا شرف بیانی نشست خبری با اصحاب رسانه استان ایلام اظهار داشت: نکته حائز اهمیت در مورد جمع آوری اسناد این است که مدارک و اسناد مرتبط با زمان جنگ پراکنده بوده و در هر اداره یا منزلی در استان ایلام می توان آثار و مدارک مکتوب و غیرمکتوبی از زمان جنگ مشاهده کرد.
وی افزود: هر سند و مدرکی که از زمان جنگ به جای مانده برای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس بسیار مهم و ارزشمند است و صاحبان و دارندگان این آثار می توانند آنها را به بنیاد برای تکمیل بخش های باغ موزه دفاع مقدس تحویل دهند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ایلام یادآور شد: دانش نامه دفاع مقدس مرتبط با جغرافیای جنگ تحمیلی استان ایلام در حال تدوین است و تاکنون یک هزار مدخل و منبع برای تدوین آن جمع و گردآوری شده و اکنون در مرحله مقاله نویسی این دانش نامه قرار داریم.
شرف بیاتی گفت: همچنین از سال ۹۶ تاکنون ۴۵ عنوان کتاب در زمینه جنگ تحمیلی چاپ و منتشر شده و امسال نیز در صدد انتشار هفت جلد کتاب دیگر در این زمینه هستیم.
وی به تاریخ شفاهی وقایع زمان جنگ نیز اشاره و اضافه کرد: یکی از مهم ترین اسناد زمان جنگ تاریخ شفاهی و بیان خاطرات نسل زمان جنگ است که باید این خاطرات و مطالب که بسیار مهم و ارزشمند هستند گردآوری و تدوین شوند تا برای نسل های آینده باقی بمانند.
شرف بیانی افزود: نسل های کنونی مستقیم یا غیرمستقیم با دوران دفاع مقدس و وقایع زمان جنگ آشنایی و ارتباط دارند اما ماندگاری ایثارگری رزمندگان در جنگ تحمیلی برای آیندگان که هیچ آشنایی با رویدادهای این حادثه مهم ندارند از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی اظهار داشت: نسل های آینده ای که هیچ درک و شناختی از دفاع مقدس و رویدادهای آن ندارند باید با مطالعه اسناد و مدارکی که از نسل های ما به جای می ماند با حقیقت جنگ ورشادت های مردم آن زمان آشنا شوند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ایلام ادامه داد: نسل های آینده ای که هیچ درک و شناختی از دفاع مقدس و رویدادهای آن ندارند باید با مطالعه اسناد و مدارکی که از نسل های ما به جای می ماند با حقیقت جنگ ورشادت های مردم آن زمان آشنا شوند.
وی در مورد احداث باغ موزه دفاع مقدس گفت: ایجاد باغ موزه بعد از کش و قوس های فراوان با حمایت مجموعه استانداری و دیگر دستگاه های مرتبط در محل ساختمان کنونی بنیاد در حال ساخت است و ۲ فاز از آن تا دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد و با تکمیل این طرح بخشی از تاریخ جنگ تحمیلی استان ایلام برای نسل های کنونی و آینده مستند سازی و‌ بازسازی می شود.
وی در خصوص یادمان های مناطق جنگی و شهدای گمنام استان ایلام اظهار داشت: یادمان های ملی استان از لحاظ امکانات و زیرساخت و اعتبارات ضعیف و نیازمند توجه بیشتر است و برخی از یادمان های شهدای گمنام نیز باید ساماندهی، مرمت، تجهیز و به سازی شوند.
شرف بیانی افزود: یادمان های دفاع مقدس استان ایلام از لحاظ جغرافیایی و محتوایی نسبت به دیگر مناطق جنگی کشور بکرتر و نزدیک تر به وقایع زمان جنگ هستند و می توانند بازدیدکنندگان را بیشتر با رویدادهای زمان جنگ ملموس و مانوس کنند.
استان ایلام محل وقوع بیش از ۵۳ عملیات بود که ۱۵ عملیات آن همچون عملیات های محرم و کربلای یک شاخص و بزرگ بود.
ایلام سه هزار شهید را در زمان جنگ تحمیلی تقدیم انقلاب کرده است./ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.