مرز مهران بر روی کامیون های ایرانی باز شد
قاسم سلیمانی دشتکی در نشست مشترک با استاندار واسط عراق افزود: پس از رایزنی با ملا طلال استاندار واسط عراق، وی در تماسی تلفنی هماهنگی لازم برای بازگشایی مرز مهران برای بارگیری کامیون ها را انجام داد. وی یادآور شد: بر این اساس، ترانشیپ کامیون ها در مرز مهران تا ۲ هفته آینده ادامه می
قاسم سلیمانی دشتکی در نشست مشترک با استاندار واسط عراق افزود: پس از رایزنی با ملا طلال استاندار واسط عراق، وی در تماسی تلفنی هماهنگی لازم برای بازگشایی مرز مهران برای بارگیری کامیون ها را انجام داد.
وی یادآور شد: بر این اساس، ترانشیپ کامیون ها در مرز مهران تا ۲ هفته آینده ادامه می یابد تا توافقات لازم برای مکان و نحوه ی بارگیری کامیون در مرز مهران از نظر فنی مورد توافق قرار گیرد.
استاندار ایلام اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران برای مسیرهای منتهی به مهران و استان واسط عراق هزینه های بسیار خوبی انجام داده است.
سلیمانی دشتکی تاکید کرد: از مسیرهای مختلف از جمله دهلران به مهران، لرستان به مهران، ملکشاهی به مهران و کرمانشاه و ایلام به مهران برنامه ریزی های بسیار خوبی بویژه از نظر بهسازی مسیرهای ارتباطی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: ۲ کشور دوست و برادر ایران و عراق منافع مشترک اقتصادی در سطح بین المللی دارند و اگر ۲ استان ایلام و واسط بتوانند طبق برنامه پیش بروند افق خیلی خوبی در سطح مبادلات اقتصادی بین دو کشور برقرار خواهد شد.
وی یادآور شد: فعالیت های خوبی در خصوص راه، آب، برق و خطوط ارتباطی انجام داده ایم و انتظار داریم دولت عراق هم به اقدامات متقابل خود سرعت بدهد.
** مرز چنگوله باز می شود
استاندار واسط عراق نیز افزود: در بحث مرز چنگوله اختلاف نظری وجود دارد که با رایزنی حل خواهد شد.
ملا طلال تاکید کرد: در مذاکره ای که با نخست وزیر عراق داشته ام درخواست کردم که این مرز باز شود و ایشان قول مساعد دادند واین خواسته مردم واسط است و در نتیجه دستور بازگشایی وفعالیت در این مرز را صادر کرد.
وی گفت: برای بازگشایی راه ارتباطی شهابی یا چنگوله ۱۳ میلیون دلار از نخست وزیر عراق درخواست کرده ایم.
استاندار واسط عراق افزود: همه نیروها را بسیج خواهیم کرد که مسیر ارتباطی شهابی و چنگوله را بازگشایی کنیم.
وی گفت: منافع مشترک و باز شدن روابط دو استان واسط و ایلام برای من حائز اهمیت است.
به گزارش ایرنا، استاندار واسط عراق عصر چهارشنبه در راس هیاتی به دعوت استاندار ایلام و به منظور بررسی مسایل تجاری و مسافری زوار وارد مهران شد تا با مسئولان ارشد استان ایلام گفت و گو کند.
استان ایلام ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد که عمده آن در جوار استان واسط قرار دارد.
مرز بین المللی مهران گذرگاه اصلی تردد زائران عتبات عالیات ایران و عراق مسیر ورود به واسط است.
سال ۹۵ بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کالای ایرانی از مهران به عراق صادر شد که در سال ۹۶ با کاهش چشمگیر به حدود یک میلیارد دلار رسید.
کارشناسان بازگشایی مرزهای سومار و پرویزخان در استان کرمانشاه پس از برقراری امنیت نسبی در عراق ، اعمال تعرفه های اضافی در مرز مهران و همچنین برخی کارشکنی ها از سوی مقام های عراقی و جلوگیری از صادرات سیمان از مرز مهران را از عمده ترین دلایل کاهش صادرات از مرز مهران عنوان می کنند./ایرنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰