طبیعت زیبای چوار، تلفیقی از تاریخ و تمدن + گزارش تصویری

میگویند شهر را شهروندان میسازند به این معنا که مردم با چشم باز و بصیرت کسانی را برای شورای اسلامی شهرشان انتخاب میکنند تا آنها نیز شهرداری کاربلد برگزینند که بتواند توسعه زیرساختها و گسترش خدمات شهری را برای شهروندان به ارمغان بیاورد؛ چیزی که به عینه در چوار تبلور یافته است. از رأی شهروندانی
میگویند شهر را شهروندان میسازند به این معنا که مردم با چشم باز و بصیرت کسانی را برای شورای اسلامی شهرشان انتخاب میکنند تا آنها نیز شهرداری کاربلد برگزینند که بتواند توسعه زیرساختها و گسترش خدمات شهری را برای شهروندان به ارمغان بیاورد؛ چیزی که به عینه در چوار تبلور یافته است. از رأی شهروندانی فرهیخته یک شورای شهر سالم و توانا تشکیل شده تا آنها نیز «علیاحمد آقابابایی» را به عنوان شهردار برگزینند تا چواری نو بنا کند.
تا هنگامی که یک شهردار توانا و مقتدر در رأس امور یک شهر قرار دارد، میتوان امیدوار بود که قلب آن شهر به سلامت میتپد و تمام حوزههای آن اعم از عمرانی و خدماتی و زیباسازی و فضای سبز و غیره در جهت درست و منطقی خود حرکت میکند.
چوار به خاطر موقعیت جغرافیایی ویژهای که دارد همواره محل تردد گردشگران است و این مهم در ایام اربعین حسینی(ع) نمود بیشتری دارد. شهردار چوار و شورای شهر این ظرفیتها را در نظر گرفتهاند و برای ایجاد زیرساختهای لازم از هیچ تلاشی فروگذار نکردهاند تا به درستی این شهر و مردمان غیورش شایستگی خدمت به زائران حسینی و گردشگران را داشته باشند.
امروز در شهر چوار شاهد سیمایی متفاوتتر از گذشته هستیم که با یک سفر ساده در شهر چوار میتوان جلوهگریهای آن را دید. دلیل این پروردگی و کمال را باید در کارنامهی مثبت شهرداری و شورای اسلامی این شهر جستجو کرد؛ جایی که مدیری لایق و بیادعا همچون علی احمد آقابابایی که سیر ارتباط مثبتش با مردم را سالها پیش از مطبوعات آغاز کرده و امروز همراه با سایر اعضای شورا توانسته سیر مثبت پیشرفت شهر را چنان ادامه دهد تا چوار به یک قطب زیبای گردشگری استان تبدیل شود.
علی احمد آقابابایی، شهردار چوار دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس فقه و مبانی حقوق است و سابقه مدیریت هشت ساله در آموزش و پرورش و در مقاطع آموزشی و پرورشی مدارس و نیز مقطع متوسطه دوره دوم را در کارنامه خود دارد. او دارای سابقه تدریس ۲۵ساله در مقاطع سه گانه مدارس و یک دوره نماینده مردم در دور دوم شورای اسلامی شهر و روستا، نایب رییس شورای اسلامی شهر و عضویت در شورای حل اختلاف میباشد. این معلم دیروز و شهردار امروز در حوزه های فرهنگی و اجتماعی و مذهبی نیز منشأ خدمات بیشماری بوده است.
خبرنگار هفتهنامه «ندای زاگرس» برای آخرین شماره خود در سال ۹۷ به سراغ علی احمد آقابابایی، شهردار چوار رفت و از او در مورد دلمشغولیهایش برای اعتلای چوار پرسید.
گفتوگوی خبرنگار ما را با شهردار چوار از دست ندهید.
*شما به عنوان شهردار، چوار را چگونه ارزیابی می کنید؟
طبیعت زیبای منطقه درجذب گردشگران و مهمانان نوروزی نقش بسزایی دارد،
پتانسیلهای مختلفی اعم از زیباسازی، امور فرهنگی و اجتماعی در شهر چوار وجود دارد که میتوانند اجرایی شوند. البته با توجه به دو پروژه ملی و عظیم گاز و پتروشیمی در حاشیه شهر چوار میتوان پتانسیل اقتصادی را به آن نیز اضافه کرد. این پروژهها میتوانند به رونق اقتصادی، کسب و کار و زیبایی شهر بیفزایند و چون بخش چوار همانند پیشانی استان است، وجود پروژههای مذکور، برای پیشبرد اهداف خاص در شهرداری لازم و ضروری هستند.
*برای استفاده از این ظرفیتها که فرمودید چه برنامههایی برای توسعه بخش چوار در نظر دارید؟
درآمدزایی پایدار برای شهرداری چوار از جمله برنامههای مهمی است که در دست اقدام است. به طور حتم هر شهردار و شهرداری که در موضوع درآمدزایی موفق شود در عملکرد نیز موفق خواهد بود.
*مهمترین شاخصه که شما در شهرداری چوار دارید، چه چیزی میتواند باشد؟
هر شهری در گستره جغرافیایی خود یک مشخصه بارز دارد که موجب موفقیت و پیشرفت آن شهر میشود. بدون تردید پیشرفت و توسعه هر منطقه در گرو آن مشخصه معروف شهر است، بنابراین در بخش چوار نیز حادثه زمین فوتبال و شهادت گروهی از فوتبالیستهای عزیزمان به مهمترین و بارزترین مشخصه شهر چوار تبدیل شده است. بنابراین اگر این مشخصه بارز در شهر ما به همه جهان معرفی شود، میتواند در روند عمران و آبادانی شهر و برنامه راهیان نور تأثیر به سزایی داشته باشد.
*مهمترین دستاورد و رهآورد شهرداری از زمان تصدی شما چه بوده است؟
در قسمت های فنی، شهرسازی، خدمات شهری، اداری و فضای سبز خدماتی درخور توجه انجام گرفته است.
باید بگویم که مهمترین دستاورد من اعتماد و محبت مردم چوار است که با تمام وجود به آن میبالم ولی در حوزه خدمات، تمام شهرداریها برای پیشبرد اهداف خود باید دارای تمام امکانات باشند؛ مخصوصاً در بحث نقلیه باید متکی به توان خود باشند. در گذشته هیچ وسیلهای برای انجام کارهایی مثل عوض کردن پایه چراغها و پرچمها و غیره در مناسبات مختلف مثل شهادت، ولادت و مراسمات فرهنگی نداشتیم. شهرداری مجبور بود که از اداراتی همچون اداره برق کمک گرفته و بالابری را قرض کند. برای رفع این مشکل، در آغاز ورود به کار بنده به عنوان شهردار چوار، یک دستگاه وسیله نقلیه (نیسان بالابر) و نیز یک دستگاه مزدا، برای شهرداری خریداری شد. و یک دستگاه جرثقیل، بیل بکهو (برای انجام کارهای عمرانی سطح شهر)، دستگاههای مکانیزه خطکشی و رنگ آمیزی بلوار و میادین و… قسمت نقلیه شهرداری را به حد کامل برسانیم. از دیگر کارهای شاخص انجام گرفته در شهر چوار میتوان به آسفالت خیابانها، نصب تابلو اسامی اکثر معابر، ایجاد آبنماد ورودی بلوار شهید هزاوه، ایجاد پارک و فضای شهر جدید رضوان، ایجاد تقاطعهای جدید در مسیر دسترسی مردم از کندرو به جاده اصلی، ایجاد بلوار وسط جاده اصلی ورودی بهمنآباد، ایجاد پارک امید در ورودی شهر و سنگ فرش کنار دیوار بهمنآباد از هر دو طرف اشاره کرد.
* شورای اسلامی شهر چوار را همراه شهرداری این شهر میدانید؟
اصولاً اگر همکاری شورا با شهرداری نباشد موفقیت شهردار امکان پذیر نیست. من اگر موفقیتی دارم خود را مرهون همکاری و زحمات شورا میدانم و جا دارد تقدیر و تشکر ویژه داشته باشم از همکاران و دوستان شورا که همواره حامی و پشتیبان شهردار بوده و هستند و تعامل مثبتی با مجموعه شهرداری داشتهاند. در بسیاری از زمینهها اعضای شورای شهر موجب رضایتمندی مردم شدهاند به ویژه پنج عضو تلاشگر شورا، جناب آقای آزادی؛ ریاست شورا، بیگ محمدی؛ نایب رییس شورا، خانمحمدی؛ سخنگوی شورا و آقایان خاکی و شمس الهی.
* املاک شهرداری یکی از منابع شهرداری است چه اقداماتی دراین باره انجام گرفته است؟
املاکی که در اختیار شهرداری است همگی دارای سند مالکیت هستند در آینده در صورت موافقت کمیسیون ماده ۵ این شهرداری قصد دارد اقدام به احداث بازارچه در کنار خیابان اصلی که تحت مالکیت شهرداری است نماید.
از ۲۱ قطعه سند ملک ثبتی که توسط اداره راه و شهرسازی در اختیار شهرداری چوار قرار داده شده است، شهرداری شش قطعه آن را با تصویب شورای اسلامی شهر، تأییدیه کمیسیون فرمانداری، حمایت استانداری و معاون عمرانی و مدیریت بحران و مدیریت شهری، در اختیار شش خانواری قرار داده که در حادثه رانش زمین دچار خسارت شدند. در حال حاضر انتقال این شش سند صورت گرفته و زمین هر سند جداگانه برای هر خانواده میخ کوبی شده است. نکته مهم در این مورد خاص، صدور پروانه رایگان برای این شش خانواده بود که با حمایتهای مسئولین انجام گرفت.
*چه برنامههایی جهت بهرهگیری از نخبگان و تحصیل کردگان شهر دارید؟
ضمن تشکر از شهرداران سابق که هر کدام به نحوی زحمت کشیدند، من جای یک اتاق فکر از نخبگان و تحصیل کردگان چوار که دل در گرو توسعه و تعالی این شهر داشته و در اختیار شهرداری باشد را خالی میبینم. بدون استفاده از چنین عقبه کارشناسی بزرگی شهرداری به آرمانهای مطلوبش نخواهد رسید لذا تشکیل چنین اتاق فکر کارآمدی را در دستور کار قرار داده و یک مرحله فراخوان عمومی هم دادهایم که امیدوارم محقق شود.
*جناب شهردار، اگر بخواهید چوار و مردمانش را در یک جمله توصیف کنید، چه میگویید؟
شهر چوار بهترین مردم را دارد و ما به عنوان مسئولین باید نهایت تلاش و خدمتگزاری را به مردم شریف شهر چوار داشته باشیم و خوشبختانه اکثریت مردم از عملکرد شهردار و شورای شهر راضی هستند.
*با عنایت به شناختی که از چوار دارید، احیاناً چه دغدغه ها و چالش هایی در این شهر وجود دارد و راه برون رفت از آنها چیست؟
چوار پیشانی استان است و با توجه به اینکه این شهر زادگاه من است، علاقه خاصی به آن دارم. نزدیکی چوار به مرکز استان، و وجود پروژه های ملی بزرگی که در اختیارمان است، انتظار داریم که بخش چوار تبدیل به شهرستان شود. یکی از مشکلات چوار این است که همیشه در دل شهرستان مرکز استان گم میشویم و مرکز استان در اولویت قرار میگیرد. بنابراین اگر چوار به شهرستان تبدیل شود، اعتبار بیشتری برای توسعه و پیشرفتش جذب می شود و تسریع در امورات اداری مردم را بوجود میآورد . امیدواریم لطف و محبت دولت تدبیر و امید شامل حال مردم شود و این درخواست مردم توسط دولت خدمتگزار عملی شود.
* برخورد شهرداری چوار با ساخت و سازهای غیرمجاز چه بوده است؟
درصد ساخت وساز خیلی کم بوده است و چون مردم همکاری خاصی با مجموعه شهرداری دارند اگر موردی هم بوده از طریق تعامل مردم آنها را حل و فصل قانونی کردیم .
* چه انتظاری از مردم دارید؟
از مردم عزیزمان میخواهم که بیشتر به خادمین خود در سطح شهر کمک کنند و همراه آنان باشند. یکی از خیابانهای اصلی شهر چوار خیابان شهید فیضالهی است که مسیر نود درصد مردم منطقه ارکوازی و بولی است و براساس قانون بیست متری میخواهیم آنرا اجرا کنیم بنابراین انتظار داریم که اگر در بعضی جاها که پروژهای اجرا میشود و نیاز به تعریض دارد همکاری لازم را بعمل آورند و از صبر آنها تشکر میکنیم.
* به کارنامه خود در سال ۹۷ چه نمره ای می دهید؟
این برای همه سؤال سختی است اما باید بگویم که در این امر خطیر، مردم باید نمره و نظر بدهند.
* اولویت کاری شما در سال آینده چیست؟
اولویت کاری ما در سال ۹۸ تفکیک زباله از مبدأ است و استارت کار هم زده شده است. دو ماه پیش بعد از حرکت خوب شهرداری ایلام در راستای توسعه و آبادانی شهر، ما دومین شهرداری هستیم که با دعوت از مدیریت پسماند ایلام آقایان قربانی و اسدی این مهم جدی گرفته شد. تفکیک در جلسه شورای آموزش و پرورش هم مطرح و قرار بر این شد که امام جمعه چوار، حاج آقا میهن پرست در خطبههای نماز جمعه در این خصوص صحبت کند و جلسهای با مسئول آموزش و پرورش در خصوص آموزش تفکیک زباله از مبدأ به دانش آموزان در مدارس ابتدایی برگزار شود. به عنوان مثال در آموزش و پرورش طرح همیار پلیس داشتیم که برای دانش آموزان خیلی تاثیرگذار بود و پکیج تبلیغاتی بین خانوادهها توزیع شد؛ خصوصأ برای خانمهای خانهدار که یک پیشبند و یک سری کیسههای پارچهای و کتابهای آموزشی در اختیار آنها قرار گرفت. اولویت دیگر کارما جداسازی آب شرب از فضای سبز و انجام دادن آبیاری تحت فشار برای امورات فضای سبز میباشد که یکی از اقدامات انجام گرفته در این راستا از اعتبارات تملک دارایی حفاری چاه عمیق به عمق ۶۵ متر بوده است که درآینده تجهیز خواهد شد.
* برای توسعه بیشتر شهر نیازمند چه برنامههایی هستید؟
با توجه به اینکه هر ۱۰ سال یک بار نقشه جامع شهر دستخوش تغییر میشود، اعضای شورای اسلامی چوار از استاندار ایلام درخواست کردند که چون سال ۱۳۹۴ آخرین سالی است که نقشه تغییر کرده و اینکه برای ۱۰ سال نمیتوانیم منتظر باشیم، هم اکنون زمینی که قابل ساخت و ساز باشد در اختیار نداریم. با عنایت استاندار و همراهی دوستان قرار شد با حضور معاونت عمرانی، دوستان دفتر فنی و راه و شهرسازی و شورا جلسهای برگزار شود و پیرامون الحاق به شهر میدان ورودی شهر به طرف پلیس راه تصمیمگیری شود. اصل و اساس شهر چوار در کنار جاده اصلی است که امیدواریم باعث گسترش شهر شود.
* در مورد رانش زمین چه کارهایی صورت گرفته است؟
خودتان آگاهی دارید که یکی در سال گذشته و یکی هم در دو ماه پیش در قسمت شرقی شهر، رانش ایجاد شد و خساراتی را برای شهروندان به بار آورد. باید بگویم که این منطقه باز هم مستعد خطر رانش زمین هم از نظر مسکونی و هم از نظر جاده اصلی است. رفع مشکلات آن اعتبار بالایی میخواهد و در توان شهرداری چوار نیست. جدا از این، در خارج از محدوده شهر نیز قرار دارد؛ لذا انتظار داریم لاین شرقی به نتیجه برسد.
* پیشتر در مراسم معارفه خود به دو نیاز اصلی چوار اشاره کردید. آنها چه بودند و برایشان چه باید کرد؟
در شهر چوار دو نیاز و چالش اصلی وجود دارد؛ یکی تثبیت و کنترل رانش زمین و دیگری سیلبند بهمنآباد که تهدیدی برای مردم است. خوشبختانه امسال اعتباری به میزان ۱۷۰میلیون تومان برای اجرای سیلبند به شهرداری اختصاص داده شد با این وجود، بازهم نیازمند تأمین اعتبار هستیم. از آنجا که این سیلبند به پل وصل است و در ورودی بهمنآباد قرار دارد، تهدیدی برای شهر محسوب میشود. انتظار داریم که اداره راه و شهرسازی جهت پل ورودی و اداره آب منطقهای برای بحث رانش و رودخانه اصلی که بعد از پل قرار دارد به ما کمک کنند تا این دو موضوع حاد در چوار و بهمنآباد به نتیجه برسند. در رانش قبلی پارسال با همکاری و زحمات استاندار محترم، معاونت عمرانی، فرماندار ایلام، مدیریت آب منطقهای و همکارانش خوشبختانه به سرانجام مثبت رسید که برای رانش اخیر بخاطر نزدیکی به جاده اصلی انتظار داریم با مدیریت این عزیزان به نتیجه مطلوب برسد تا باعث مشکل برای مردم وجاده نشود.
به گزارش «ندای زاگرس»، علی احمد آقا بابایی در پایان سخنان خود از استاندار و معاونین ایشان که در بحث رانش زمین شهر چوار زحمت فراوان کشیدند، مدیریت و کارکنان آب منطقهای، مدیریت و کارکنان شرکت توزیع برق استان بابت روشنایی شهر که با مشارکت خویش زیبایی خاصی به شهر چوار دادند، شورای اسلامی شهر چوار که همواره یار و مددکار شهرداری بودهاند، از اعتماد مردم فهیم شهر چوار، از زحمات کارکنان تلاشگر شهرداری چوار، نیروهای نظامی، انقلابی، حزب الهی و ولایتمدار تشکر و قدردانی ویژه کرد./سودابه خانی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰