کد خبر : 120803
تاریخ انتشار : دوشنبه 12 آذر 1403 - 15:46

ایجاد مراکز مهارت های پیشرفته در دستور کار سازمان فنی‌وحرفه‌ای استان ایلام

ایجاد مراکز مهارت های پیشرفته در دستور کار سازمان فنی‌وحرفه‌ای  استان ایلام
ندای زاگرس
حمیدرضا رئیسی؛ مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای ایلام  در نشست خبری با اصحاب رسانه استان به مناسبت هفته پژوهش گفت: سازمان آموزش حرفه ای کشور بیش از پنج دهه است که  در حوزه مهارت های فنی و حرفه ای مسئولیت سنگین تربیت نیروی ماهر و متخصص را برعهده دارد.
وی افزود: امروز بر کسی پوشیده نیست که اصلی ترین مشکل کشور در حال حاضر مشکل بیکاری  جوانان است و  چیزی که امروز اتفاق افتاده و همه برآن  واقف هستند،  برطرف نمودن مشکل بیکاری است، بنابراین  آموزش های فنی و حرفه ای و  امروز در دنیا گفتمان مهارت آموزی در همه کشورهای توسعه یافته  نیروهای  ماهر تربیت می کنند.
 مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای ایلام در ادامه با اشاره به معضل بیکاری، گفت: در کشورهای پیشرفته  کلید واژه توسعه  آموزش و بهداشت است،  اگر  بهداشت خوب داشته باشیم لازمه آن آموزش قوی است که  پیش زمینه  آن امنیت است و امروزه به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی امنیت حداکثری وجود دارد.
حمید رضا رئیسی ضمن اشاره به فرهنگ سازی و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای در استات ایلام، افزود: استان ایلام در مجموع دارای شانزده مرکز آموزشی ثابت است، در همه شهرستان ها بدون استثنا مراکز فنی حرفه ای دائر است و کارگاه های آموزشی هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی دایر و ۴۵۰ آموزشگاه خصوصی دارای مجوز می باشند که ۲۲۶ آموزشگاه در سطح استان فعال هستند.
 وی همچنین با اشاره به تصویب اساسنامه فنی و حرفه ای  افزود: تصویب اساسنامه  باعث می شود که سازمان  امروز در بحث افزایش  جذب بودجه قابل توجه است،  چرا که در بند هشت اساسنامه بند بسیار مهمی است بند مالی و این افزایش بودجه  در جهت کیفی سازی آموزش و  در جهت تامین تجهیزات برای  رفاه کارکنان سازمان آموزش و  بیش از بیست هزار میلیارد ریال  از محل بند ب تبصره دو به کل کشور تخصیص داده شد  که سهم استان ایلام  از این اعتبار نزدیک بیست میلیارد تومان بود.
 رئیسی اضافه کرد:  در راستای توانمندسازی دانشجویان و  در هشت ماهه اول سال ۱۴۰۳  در مراکز علمی  دانشگاه ها هشت مرکز مهارت آموزی یا به اصطلاح تی سی ایجاد شد
و در  قالب یک تفاهم نامه کارگاه مربی، در لابه لای درس های تئوری که دانشجویان در آن آموزش می بینند با کارگاه های فنی حرفه ای دائر شد و نیز در پادگان ها، چه در سپاه،  ارتش و  مرزبانی   امروز مراکز مهارت آموزی وجود دارد و   سربازان این مراکز در کنار انجام خدمت سربازی آموزش های فنی و حرفه ای را فرا می گیرند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای  استان ایلام  در ادامه گفت:  در سال ۱۴۰۳ پروژه آموزشی ساختمان آموزشی شهرستان چرداول بعد از پانزده سال  با اعتبار هشت و نیم میلیارد تومان تکمیل  شد و در حال حاضر چندین رشته آموزشی یا مهارت در آنجا آموزش داده می شود و نیز  ساختمان آموزشی شهرستان ملکشاهی  با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی  در حال انجام است و نیز در  شهرستان چوار  در هفته دولت با همت نمایندگان مجلس و مخابرات شهرستان چوار ساختمان آموزش فنی و حرفه‌ای  افتتاح شد  و هم اکنون چندین کارگاه در حوزه مهارت آموزی دارد.
 رئیسی بیان کرد:  در برخی از شهرستانها درصد آسیب پذیری بسیار بالاست بنابراین  به نظر می رسد که این آموزش ها یا ایجاد این مراکز  می تواند  تاثیر بسیار مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی داشته  باشد.
وی تاکید کرد: سازمان فنی و حرفه ای برای اولین  بار در استان ایلام و در  کل کشور توانست،  زمین چمن مصنوعی  با اعتبار یک و نیم میلیارد تومان که در حال بهره برداری است و نیز  اولین استخر پرورش ماهیان گرمابی برای اولین بار در استان و کشور،  در شهرستان ایلام و  در مرکز شماره انجام گرفته است.
این مسئول خاطر نشان ساخت: در پادگان شهید فرجیان زاده با همکاری و ویژه سپاه امیرالمومنین،  یک مرکز مهارت آموزی آماده افتتاح است،  با یازده کارگاه مهارت آموزی و  ایجاد یک مرکز مهارت های پیشرفته با  همکاری سپاه امیرالمومنین(ع)  و با اعتبار ی به میزان شش میلیارد ایجاد می شود.
مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان ایلام در ادامه گفت: در مسابقات ملی مهارت فنی و حرفه‌ای ایلام  با دو مدال طلا،  سه مدال نقره،  دو مدال برنز و چهار دیپلم افتخار خوش درخشید.
مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان ایلام در ادامه گفت:  استان ایلام دارای  یازده درصد ذخایر گازی  و چهار درصد ذخایر نفتی  است که نیازمند آموزش های مهارتی در حوزه  صنایع نفت و گاز است که در شهرستان دهلران با حمایت نماینده مجلس و فرماندار شهرستان و نیز در شهرستان مهران  این امر محقق  می شود.
  رئیسی ادامه داد:  در شهرستان دره شهر  و در حوزه کشاورزی و نیز در شهرستانهای هلیلان و سیروان  و چرداول در حوزه فرش باید کارگاه های مهارت آموزی  دایر شود،پیشینه  تاریخی  فرش در این شهرستانها قدمتی دیرینه دارد و تا حد زیادی متاسفانه  فراموش شده و ما در پی احیای ان هستیم.
حمیدرضا رئیسی مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان  ایلام در پایان گفت:  سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان   ایجاد مراکز مهارت های پیشرفته  در دستور کار خود قرار می دهد، بسیاری از آموزش ها منسوخ شده، بنابراین باید  از علم و تکنولوژی عقب  جدید بهره  بریم و به این سمت حرکت کنیم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.